HGM :: Imagine Croatia

10. Imagine Croatia 2016.

imagineIMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.


10. prosinca 2016., subota - 10. hrvatski Imagine Festival
11. prosinca 2016., nedjelja - Međunarodni festival IMAGINE 2016.

 

NATJEČAJ ZA 10. IMAGINE CROATIA - 10. Hrvatski Imagine Festival

Regionalna predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održati će u nedjelju, 13. studenog 2016. u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb.

Rok za prijavu je 06. Studeni. 2016.

Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljati će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnom koncertu koji će se održati, 10. i 11. prosinca 2016., subota i nedjelja u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Ostale regionalne predselekcije:

Zagreb i zagrebačka - Studeni

Splitsko-dalmatinska –Studeni

Varaždinska i Međimurska – Studeni


Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju (informacije o predselekcijama i načinu prijavljivanja naći ćete na www.hgm.hr).

Prijava za festival mora sadržavati:

-Prijavnicu koju možete prauzeti ovdje.

Obavezno priložiti uz prijavnicu:

– Opis i koncept nastupa

-Zvučni ili video zapis barem 2 skladbe ili približno 10 minuta glazbe

(MC, CD, DVD,MP3,YOUTUBE) – kvaliteta nije bitna

-Životopis izvođača/osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja)

-Fotografiju

-Kontakt (mobitel i email)

–TEHNIČKE POTREBE


Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do 6. studenoga 2016., pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud o čijoj ćete odluci dobiti odgovor nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala, a ostale nagrade su gostovanja na festivalima , Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.

Pronađi IMAGINE CROATIA na Facebooku!