HGM :: Imagine Croatia

Imagine Croatia

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina, pojedinaca i grupa do najviše 10 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

imagine croatiaImagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International - svjetske organi-zacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, u Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), u Sloveniji (Najstfest), u Rumunjskoj, a 2014. će biti njegova osma obljetnica u Hrvatskoj. Od 2011. godine većina nacionalnih festivala je preuzela zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji - Imagine Belgium u Rumunjskoj - Imagine Romania i sl.

• Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.

• Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
• Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
• Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
• Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
• Imagine Festivali su «live». Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
• Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju

• Promoviraju ravnopravnost spolova.
• Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)

Natječaj za 8. Imagine Croatia

Natječaj za mlade glazbenika i glazbenice u dobi od 12 do 20 godina. Festival je je prigoda za njihovo javno predstavljanje publici i promociju glazbe koju izvode.
Natjecatelji moraju biti u mogućnosti izvesti program do 30 minuta glazbe u kojem se posebno cijene vlastite skladbe. Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju.


Prijava za festival mora sadržavati prijavnicu: kontakt osobu, broj mobitela, mail adresu, opis projekta i koncept nastupa, program do 30 minuta glazbe zvučni ili video zapis barem 3 skladbe ili približno 10 minuta glazbe (MC, CD, DVD, MD), životopis izvođača / osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja), te fotografiju (JPG).

16. studenog 2014., nedjelja
PREDSELEKCIJA za Zagreb i Zagrebačku županiju
Klub hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb, Palmotićeva 22/2.
Rok za prijavu je 26. listopada 2014.

Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljat će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnim koncertima.
Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do
9. studenoga 2014. O vašem sudjelovanju u finalu odlučiti će stručni sud, o čijoj ćete odluci dobiti obavijest nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

6. i 7. prosinca 2014., subota i nedjelja u 18 sati
FINALNI KONCERTI IMAGINE CROATIA
Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup na međunarodnom
Imagine festivalu - IMAGINE 2015 u Belgiji. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Music Direct - Imagine Sweden, gostovanje u nekoj od zemalja organizatora Imagine festivala kao i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.


Pronađite IMAGINE CROATIA i na facebooku.
Molimo vašu pomoć da glas o natječaju za Imagine festival 2014. dopre do što više mladih.


Kontakt i informacije:
Mira Šurjak, David Čavara
Telefon: 01/ 6 111 600, 01/ 6111 579
e-mail: imagine.croatia@gmail.com