HGM :: Imagine Croatia

10. Imagine Croatia 2016.

imagineIMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinaci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode.


10. prosinca 2016., subota - 10. hrvatski Imagine Festival
11. prosinca 2016., nedjelja - Međunarodni festival IMAGINE 2016.

 

NATJEČAJ ZA 10. IMAGINE CROATIA

Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju.
Predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se u nedjelju, 13. studenog 2016. u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb.

Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljat će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnim koncertima
10. i 11. prosinca 2016., na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u 18 sati.

Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do
6. studenoga 2016., pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud o čijoj ćete odluci dobiti
odgovor nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala,
a ostale nagrade su gostovanja na festivalima Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE
na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.

Pronađite IMAGINE CROATIA na facebooku.