HGM :: Imagine Croatia

Imagine Croatia

IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 12 do 20 godina, pojedinaca i grupa do najviše 10 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode.

Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima.

imagine croatiaImagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa – tip festivala nastao u okviru Jeunesses Musicales International - svjetske organi-zacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, u Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), u Sloveniji (Najstfest), u Rumunjskoj, a 2014. će biti njegova osma obljetnica u Hrvatskoj. Od 2011. godine većina nacionalnih festivala je preuzela zajedničko ime IMAGINE pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji - Imagine Belgium u Rumunjskoj - Imagine Romania i sl.

• Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.

• Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
• Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
• Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
• Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
• Imagine Festivali su «live». Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
• Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju

• Promoviraju ravnopravnost spolova.
• Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani)

8. Imagine Croatia 2014.

Predslekcija za Zagreb i zagrebačku županiju održati će se 16. studenog 2014., nedjelja u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Zagreb, Palmotićeva 22/2. sa početkom u 20.00h


Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljati će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnom koncertu koji će se održati, 6. i 7. prosinca 2014., subota i nedjelja u 18 sati
na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu


NASTUPAJU:
Paula Garić
Doci
Funked up
Stela Rade & Željko Rački
Sons 105
Vedran Šimunec

Jakov Marijan

 

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup na međunarodnom Imagine festivalu - IMAGINE 2015 u Belgiji. Ostale nagrade su gostovanje na festivalu Music Direct - Imagine Sweden u Švedskoj, gostovanje na Imagine Belgium u Belgiji , Imagine France u Francuskoj , izdavanje singla , snimanje u studiju , nagrada Euro Unita i Yamahe - gitara i pojačalo kao i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala...


Pronađite IMAGINE CROATIA i na facebooku.
Molimo vašu pomoć da glas o natječaju za Imagine festival 2014. dopre do što više mladih glazbenika i glazbenica u dobi od 12 do 20 godina kojima bi nastup na ovom festivalu značio izazov i mogućnost za promociju glazbe koju izvode.


Kontakt i informacije: Mira Šurjak, David Čavara
Telefon: 01/ 6 111 600, 01/ 6111 579
Fax: 01 /6 111 566
e-mail: imagine.croatia@gmail.com