HGM :: natjecanja i nagrade

Natjecanja i nagrade

Glazba i pokret
Rezultati 10. hrvatskog natjecanja plesača suvremenog
plesa Mia Čorak Slavenska

10. Mia Čorak SlavenskaNATJECANJE - 19. i 20. studenog 2016.
GALA KONCERT - 20. studenog 2016., nedjelja u 18 sati

Centar za kulturu Trešnjevka

Natjecanje Mia Čorak Slavenska je godišnje natjecanje za plesačice i plesače suvremenog plesa koje je Hrvatska glazbena mladež pokrenula s koreografima Dinkom Bogdanićem i Desankom Virant. Natjecanja, seminari, radionice te susreti mladih plesača i njihovih mentora imaju nezaobilaznu ulogu u motivaciji, navikavanju javne nastupe i podizanju kvalitete izvedbe darovitih pojedinaca u baletu.
Hrvatska glazbena mladež, u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka u Zagrebu, i ove, jubilarne 10. godine, Natjecanje Mia Čorak Slavenska, organizira kako bi stimulirali I podržali interes mladih ljudi za suvremeni ples – kako u smislu aktivnog i profesionalnog plesanja, tako i u smislu stvaranja educirane publike umjetničkih sadržaja.

Svim natjecateljima dodjeljuju se priznanja, a prema uspješnosti diplome, novčane nagrade, sudjelovanje u edukativnim radionica u Međunarodnom kulturnom centru u Grožnjanu, te nagrade sponzora – NTS SPORTSWEAR proizvoda za ples i sportsku opremu. Svi korisnici programa HGM-a uz prethodnu najavu mogu prisustvovati Gala koncertu - nastupu pobjednika ovog natjecanja.

Kategorije natjecanja

A kategorija: 6 do 11 godina (svi prijavljeni na dan početka Natjecanja trebaju biti mlađi od 12 godina.)

Kandidati kategorije A trebaju pripremiti jednu koreografiju u trajanju do 2.00 minute u koreografiji svog mentora ili pedagoga.

B kategorija: od 12 do 15 godina (svi prijavljeni na dan pocetka Natjecanja trebaju biti mlađi od 16 godina.) Kandidati kategorije B natječu se za ulazak u drugi krug temeljem izvedbe zadane koreografije. U drugom krugu izvode koreografiju po vlastitom izboru.

C kategorija: od 16 godina. Kandidati kategorije C natječu se za ulazak u drugi krug temeljem izvedbe zadane koreografije. U drugom krugu izvode koreografiju po vlastitom izboru.


ČLANOVI OCJENJIVAČKOG SUDA:
ZAGA ŽIVKOVIĆ, predsjednica ocjenjivačkog suda
MAŠA KOLAR
JASNA ČIŽMEK TARBUK
DESANKA VIRANT
BRANKO BANKOVIĆ

 

U natjecanju je sudjelovalo je 50 mladih plesača iz 11 gradova Hrvatske, koji su radili pod vodstvom 23 mentora-koreografa. U natjecateljskoj kategoriji A sudjelovalo je 13, u kategoriji B 30 te u kategoriji C 7 mladih plesača.

Projekt je ostvaren uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba.

DOBITNICI NAGRADA

NAGRADA MIA ČORAK SLAVENSKA

Nagrada 10. Hrvatskog natjecanja plesača suvremenog plesa

LAURA ČERINA

Mia Čorak Slavenska

 

NAGRADA NAJPERSPEKTIVNIJEM MLADOM PLESAČU:

MILETIĆ LUCIJA

 

B kategorija /djevojke/:

1. nagrada: TANJA BERTALANIĆ

2. nagrada: TIJA TKALČEVIĆ I ANA KLJUJEV

3. nagrada: ANTEA GRIZELJ

B kategorija /dječaci/:

2. nagrada: TIBOR BOŠNJAK I MARINO JAKOVČEVIĆ


C kategorija /djevojke/:

1. nagrada: LAURA ČERINA

3. nagrada: BOŠNJAK MIA I RAČKI ANELA

C kategorija /dječaci/:

1. nagrada: DOMAGOJ SERTIĆ

Natječaj za 10. Imagine Croatia 2016.

imagine croatiaNatječaj za mlade glazbenika i glazbenice u dobi od 12 do 20 godina. Festival je je prigoda za njihovo javno predstavljanje publici i promociju glazbe koju izvode.
Natjecatelji moraju biti u mogućnosti izvesti program do 30 minuta glazbe u kojem se posebno cijene vlastite skladbe. Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju.


Prijava za festival mora sadržavati prijavnicu: kontakt osobu, broj mobitela, mail adresu, opis projekta i koncept nastupa, program do 30 minuta glazbe zvučni ili video zapis barem 3 skladbe ili približno 10 minuta glazbe (MC, CD, DVD, MD), životopis izvođača / osnovni podaci o grupi (popis članova s godinama rođenja), te fotografiju (JPG).


Za nastup u finalu Imagine Festivala u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju za vašu županiju.
Predselekcija za Zagreb i Zagrebačku županiju održat će se u nedjelju, 13. studenog 2016. u Klubu hrvatskih glazbenika SAX, Palmotićeva 22/2, Zagreb.

Dvije odabrane grupe na predselekciji predstavljat će Zagreb i Zagrebačku županiju na finalnim koncertima
10. i 11. prosinca 2016., na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u 18 sati.

Ukoliko se u vašoj županiji ne organizira predselekcija, prijavite se direktno na natječaj za finalni koncert do
6. studenoga 2016., pa će o vašem sudjelovanju na finalu odlučiti ocjenjivački sud o čijoj ćete odluci dobiti
odgovor nakon zadnje predselekcije u Zagrebu.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala,
a ostale nagrade su gostovanja na festivalima Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.

U Hrvatskoj se ovaj festival organizira od 2007. godine pa će se ove godine održati njegovo 10. izdanje. Tim povodom u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića će se 11. prosinca održati Međunarodni festival IMAGINE
na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su 2015. održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.

Radost slikanja uz glazbu - NATJEČAJ

Ratovi zvijezda: filmska glazba Johna Williamsa

Početkom svake školske godine Hrvatska glazbena mladež raspisuje natječaj za najuspješnije likovno ostvarenje inspirirano slušanjem glazbe, u ovom slučaju filmske glazbe Johna Williamsa iz prva tri filma filmske sage Ratovi zvijezda. Svoje glazbene impresije učenici mogu izraziti u svim željenim likovnim i grafičkim tehnikama veličinama i materijalima.
Članovi ocjenjivačkog suda su glazbenici, likovni umjetnici, glazbeni i likovni pedagozi, likovni kritičari i publicisti.
Natječaj se otvara u ponedjeljak, 5. rujna 2016. godine
Radove za natječaj moguće je donijeti ili poslati najkasnije do:
ponedjeljka, 25. siječnja 2017. na adresu:
Hrvatska glazbena mladež, Trg Stjepana Radića 4, 10000 Zagreb

Nagrade: Sudjelovanje u jednoj od likovnih radionica u Hrvatskoj, glazbeno putovanje, knjige, DVD, pretplata Zagrebačke filharmonije i još mnogo drugih nagrada.
Najuspjeliji radovi bit će izloženi u predvorju velike dvorane KD Vatroslava Lisinskog u vrijeme održavanja Tjedna glazbe za mlade, kojeg ćemo započeti konferencijom za medije u utorak, 14. veljače 2017.

UVJETI NATJEČAJA:
1. Na natječaj svoje likovne radove mogu poslati svi polaznici vrtića te učenici osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske
2. Radovi mogu biti realizirani u svim likovnim i grafičkim tehnikama
3. Svako dijete, svaki učenik se može natjecati s jednim likovnim djelom
4. Na poleđini rada potrebno je napisati: Ime i prezime učenika-autora, ime djela, razred koji pohađa, ime vrtića/škole, grad, adresu i broj telefona škole te ime i prezime odgajatelja/nastavnika – mentora. Ako je rad izveden u materijalu na kojem nije moguće upisati ove podatke, iste obavezno priložiti popratnim tekstom na listu papira formata A4.

Tablica:

Ime i prezime učenika - autora:
Naziv djela:

Razred:

Ime škole:
Grad i adresa škole:
Broj telefona škole:
Ime i prezime nastavnika – mentora:

5. Djela bez potpunog opisa i traženih podataka, neće moći sudjelovati na natječaju.

Na natječaju mogu / smiju / mi bi voljeli da sudjeluju i VRTIĆI!