HGM :: Program MKC Grožnjan
flag

Program u Grožnjanu 2019.

7.7. – 15. 7. 2019.
HARFA
Prof. DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ/HR/

Max. broj polaznika: 12

Razina: 1 - 4* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 
 4. mladi profesionalci

Radni jezici: hrvatski, engleski i slovenski

Cilj tečaja je unapređivanje tehnike sviranja harfe, učenje sistematičnog vježbanja i brzog memoriranja, te rad na interpretaciji. 

Individualni satovi odvijat će se svakodnevno prema dogovorenom rasporedu, a bavit ćemo se i komornim muziciranjem, ovisno o interesu polaznika i tehničkoj mogućnosti provedbe (broj raspoloživih harfi).  

Svaki polaznik odabire gradivo koje bi htio obrađivati na tečaju, najmanje dvije kompozicije. U prijavnici je važno navesti program koji će polaznik donjeti na tečaj. Na tečaj je potrebno donjeti note. 

Voditeljica programa osigurava dvije pedalne  harfe  za potrebe nastave i vježbanja . Mole se polaznici koji su u mogućnosti, da donesu svoje instrumente (i stalak za note) zbog kvalitetnijeg provođenja vježbanja tijekom tečaja. 

Tečaj je namijenjen polaznicima svih stupnjeva učenja, od početnika, do studenata i diplomiranih harfista. 

 

DIANA GRUBIŠIĆ ĆIKOVIĆ

matej zupanStudij klavira završila je 1988. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Marije Gvozdić Horvat. Studij harfe završila je1994. godine na Akademiji za glasbo u Ljubljani, u klasi prof. Rude Ravnik Kosi. Usavršavala se na međunarodnim majstorskim tečajevima za harfu kod prof. Catherine Michel (Francuska), i prof. Patrizie Tassini (Italija). Poslijediplomski studij harfe završila je na Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u  Lovranu ,u klasi prof. Irine Petrovne Pašinskaje (Moskva /Rusija ). Do sada je održala brojne solističke cjelovečernje koncerte, nastupala kao solistica uz pratnju Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, Slovenske filharmonije, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra HRT-a, Varaždinskog komornog orkestra, Riječkog komornog orkestra , Zadarskog komornog orkestra , Hrvatskog komornog orkestra, ansambla Cantus te Mađarskog simfonijskog orkestra “Danubia”. 

Osim solistički, nastupa i u komornim sastavima (duu violina-  harfa sa sestrom violinisticom Teom  Grubišić, duu flauta-harfa sa flautisticom Tamarom Coha Mandić i mnogim drugim. ).  Snima za fonoteku Hrvatskog radija. Sa Riječkim klavirskim trijjom snimila je nosač zvuka sa djelima hrvatskih autora (D. Pejačević, B. Bjelinski, V. Gržinić). 

U travnju 2007.godine izdavačka kuća Croatia Records objavila  je njen prvi solo  CD “ HARFOSFERA” sa djelima. Handela, Paradisija, Ph.E. Bacha, Spohra, Hindemitha, Tourniera, Hasselmansa te dva domaća autora – Ivane Lang I Dalibora Bernatovića. U prosincu 2008. zajedno s flautisticom Tamarom Coha Mandić objavila je i drugi CD “SLOW MOTION” ( opet u izdanju “ Croatia records”). Dvadeset i dvije godine bila je  solo harfistica Orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, a surađivala je sa većinom orkestara u  regiji.. Od 1994. godine do 2006.  predavala je harfu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci , a od 2002.godine kao docentica predaje harfu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Članica je ocjenjivačkih sudova na natjecanjima u zemlji i inozemstvu.

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radionica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU

Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092
/ poziv na br. 308
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 7.7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 14.7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 15.7. 209.

127. 6. – 7. 7. 2019.
PLESNO KAZALIŠTE ZA DJECU I MLADEŽ
Uhvati ritam!
Desa Virant, Zvonimir Kvesić, Marija Matković /HR/, Remus Dimache /RU/

Uhvati ritam!
Raznovrsne plesne tehnike /balet, graham, jazz, suvremeni, hip hop, improvizacije../ biti će neiscrpni izvor inspiracije  za stvaranje scena i koreografija.
Voditelji: Desa Virant, Zvonimir Kvesić, Marija Matković /HR/, Remus Dimache /RU/
Max. broj polaznika: 35
Radni jezici: hrvatski, engleski, rumunjski

 

„Na pomisao Grožnjana, srce mladog umjetnika zatreperi.....

Taj mali pitoreskni gradić tajna je među najljepšim mjestima na svijetu oduzimajući dah svakom tko naiđe. Kada padne noć, i otiđu svi turisti, ulice Grožnjana su samo tvoje za druženje s ostalim mladim umjetnicima na terasama, klupicama i parkovima gdje možeš uživati u sladoledu ili plesati pod zvijezdama. Radionica plesnog  kazališta  oduzima dah jer predstavlja izazov za tebe svakodnevnim satovima plesa, pjevanja i glume u različitim grupama i s različitim pedagozima. Grožnjan je savršeno mjesto za sve one koji vole ples, glazbu i glumu koji se žele usavršavati, kreativno izraziti i obogatiti svoje umjetničko iskustvo. „

Adriaan Luteijn, nizozemski koreograf i dugogodišnji voditelj plesne radionice u Grožnjanu


Voditelji:

desa virantDESANKA VIRANT , koreografkinja i plesna pedagoginja. Diplomirala je na školi za ritmiku i ples u Zagrebu i usavršavala se na plesnim akademijama u New Yorku, Londonu, Kölnu i Parizu. Od 1972. godine do 1996. stalna je članica Studija za suvremeni ples s kojim je kao plesačica nastupila u svim projektima Ansambla u zemlji i inozemstvu. Kao koreografkinja djeluje od 1985. godine. Postavila je niz koreografija za profesionalne plesne ansamble. Koreografski je surađivala u kazališnim predstavama u Zagrebu i većim hrvatskim gradovima i u inozemstvu (Cvilidreta, O sutra, Pierrot, Angeli za Veroniku, Roda i lisac...). U plesnom studiju Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih godinama djeluje kao plesna pedagoginja i koreografkinja (Lažeš Melita, Lutke, Perpettum, Čarobna frula - za početnike...). Koreografirala je i brojne emisije  u produkciji Hrvatske televizije. Članica je međunarodne organizacije DACI, a niz godina djeluje u plesnoj školi MKC HGM  u Grožnjanu.

 

MARIJA MATKOVIC

marija_matkovicPlesom se bavi od 11-te godine u plesnom klubu Urban moves. Plesnim koracima natjecateljskog tipa osvaja brojne medalje sa svojom grupom i kao pojedinka.U srednjoj školi vodi plesnu školsku grupu IX gimnazije s kojom na natjecanju plesnih skupina srednjih škola grada Zagreba osvaja 6 zlata, jedno srebro i broncu.Sudjeluje na medunarodnom susretu mladih u obaranju Guinessova rekorda u crtanju grafita gdje je koreograf i tim njezino ime ulazi u Guinessovu knjigu rekorda. Svoje znanje proširuje  s jazz danceom i baletom u plesnom centra Tala. Sudjeluje u predstavi “Romeo i Julija”. Radila kao pedagog u plesnom klubu za djecu i mladez Pinokio, plesnom centru Tala, plesni studio Nina, plesni studio Liberdance i plesni studio Osmijeh. 2008.  godine osniva plesni studio Hip Hop House, te 2015. g. režira i koreografira plesnu predstavu “Komunikcija”.

 

remusZVONIMIR KVESIĆ se plesom počinje baviti još kao dijete, uz ritmiku, step i jazz dance u Plesnom studiju Step by step. S vremenom se sve više usmjerava suvremenom plesu, te tako 2000.godine nastavlja školovanjem na plesnoj akademiji u Rotterdamu. Po završetku studija pleše s ansamblima u Nizozemskoj, Švicarskoj i Portugalu (Regina van Berkel, Anouk van Dijk, Bruno Listopad, Paulo Ribeiro).

Nakon povratka u Hrvatsku pleše u Studiju za Suvremeni ples te kao slobodni umjetnik surađuje s mnogim domaćim i stranim koreografima (Matjaž Farič, Nensi Ukrainczyk, Mirjana Preis, Frédéric Gies, Mattehw W. Smith, Massimiliano Volpini, Irena Mikec, Julia Medugno...). Kao hrvatski predstavnik sudjeluje u međunarodnom projektu Beyond Fronta (Robert Clark), a u 2012. sudjeluje u osnivanju umjetničke organizacije Koreokroj. Bavi se i pedagoškim radom; na plesnom odjelu Umjetničke Škole Franje Lučića, u Umjetničkoj plesnoj školi Silvije Hercigonje, te povremeno drži satove i radionice diljem Hrvatske.

 

remusREMUS MARIAN DIMACHE /Bukurest, Romania/
pedagog Baletnog studija i solist Baleta HNK Split
Završava školovanje na Liceul de Arta si Coregrafie Octavian Stroia Cluj Napoca 2000. Iste godine pohađa Mintz Dance School u Njemačkoj i postaje član ansambla Pecz Ballet Company u Mađarskoj. Solist Baleta HNK Split postaje 2001. Od tada nastupa u gotovo svim produkcijama kao solist, u duetima i glavnim rolama        npr. Petar Iljič Čajkovski Ščelkunčik, 2003., Milko Šparemblek Plesovi Erosa (solo), 2004., Ludwig Minkus Don Quijote (Basilio, Espado, Ciganski Solo), Petar Iljič Čajkovski Labuđe jezero (Princ Siegfried, Pas De Trios), Sergej Prokofjev Romeo i Julija (solo), 2007., Kol Simcha Shpiel Es (solo I Duet), 2008., Felix Mendelssohn San ljetne noći, 2008., Ludwig Minkus Bajadera (Solor, Solorov prijatelj, Fakir, Mladić), 2009., Carl Orff Carmina Burana (Muški Duet, Solo), 2009., Maurice Ravel Bolero, 2010., Rami Be’er Dodir (SOLO), 2010., Adolphe Adam Giselle (Hilarion), 2010., E. Helsted. H. S. Paulli, M. Strebinger Napoli (solo), 2011., Georges Bizet - Rodion Ščedrin Carmen (Escamillo), 2011., Mikis Theodorakis Grk Zorba (Yorgos), 2011., Petar Iljič Čajkovski Trnoružica (Princ, Mačak u čizmama., Dinko Bogdanić Brel, 2013., Giuseppe Verdi Balet Verdi, 2013., Petar Iljič Čajkovski Orašar (Pahuljice solo tri para, Španjolski ples, Ukrajinski ples, Valcer cvijeća solo), Fran Lhotka Đavo u selu, 2015., Bruno Bjelinski Mačak u čizmama, 2015.,
Nagrade i priznanja: Prva nagrada  na natjecanju u klasičnom baletu Oleg Danowski 1994. Druga nagrada na Olimpijadi klasičnog baleta CLUJ NAPOCA, Rumunjska 1996., Treća nagrada  na Olimpijadi klasičnog baleta GALATI  Rumunjska 1998.
Priznanje za mentora i koreografa na 10. Hrvatskom natjecanju plesača suvremenog plesa Mia Čorak Slavenska 2016.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 2.300,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/ poziv na br. 304
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 27.6. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 6.7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 7.7. 2019.

 

29.6. – 8. 7. 2019.
VIOLONČELO
prof. MARIJA VIRANT /HR, SI/

Max. broj polaznika: 15

Razina: 1 - 3* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 

Radni jezici: hrvatski i slovenski


Već tradicionalno u okviru programa Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održati će se tečaj violončela za djecu pod stručnim vodstvom prof. Maje Virant. 

Individualan rad profesorice sa polaznicima biti će prilagođen razini znanja i potrebama svakog sudionika. 

Posebice će se raditi na tehnici, tehničkim problemima, intonaciji, s naglaskom na postavi lijepog tona i interpretaciji, te sviranje uz korepetitora.

Individualni rad s profesoricom  realizirati će se u jutarnjim satima (9.00.- 12.00), dok će se poslije podne raditi komorno muziciranje te probe s glasovirom. 

Svaki polaznik može odabrati gradivo po vlastitom izboru. U prijavnici je važno navesti program te donijeti notni materijal i stalak za note sa sobom (za violončelo i glasovirsku pratnju).

virant majaMAJA VIRANT diplomirala je  1975. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Milana Nagyja. Tijekom školovanja nastupala je kao solist uz pratnju orkestara te dobila brojne nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima kao solist i član komornih sastava. Usavršavala se kao stipendist Francuske vlade u klasi profesora B. Michelina u Nici, te kao stipendist Hrvatske vlade. Specijalizirala se na konzervatoriju Rimski  Korsakov u Lenjingradu u klasi vodećeg čelista i pedagoga A. P. Nikitina. Uz stalni pedagoški rad u glazbenoj školi Blagoje Bersa u Zagrebu, svirala je u komornim sastavima te do 1987. bila stalni honorarni član simfonijskog orkestra HRTV. Godine 1985/86 asistent je profesoru M. Flaksmanu na tečaju u Grožnjanu. Od godine 1987. do 1989. djelovala je kao asistent K. Janković na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Godine 1993. osnovala je odjel za violončelo u glazbenim školama u Krškom i Brežicama (Slovenija). Djeluje kao stalni profesor u glazbenoj školi Krško gdje aktivno sudjeluje u radu simfonijskog orkestra i komornih sastava. Povodom slovenskog kulturnog praznika dobitnik je “Prešernove plakete” za zasluge u stvaranju i širenju u kulturnoj djelatnosti. Njezini učenici dobitnici su brojnih priznanja i nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.500,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 305
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 29.6. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 7.7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 8. 7. 2019.

30.6. – 9. 7. 2019.
VIOLINA
prof. Armin Sešek /SI/

Max. broj polaznika: 12

Razina: 1 - 3* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 

Radni jezici: hrvatski i slovenski


Program rada:  

Individualna nastava (9-13 sati), korepeticije, grupni rad na tehničkim problemima, čitanje sa lista, predavanja polaznika tečaja, koncerti sa diskusijom mentora i svih polaznika, te svakodnevne probe orkestra škole (16 - 20 sati). 

Cilj ovog tečaja je omogućiti violinistima bolji razvoj tehnike i interpretacije, sudjelovanje u oblikovanju analitičkog i sistematičnog načina vježbanja, razvijanje glazbene memorije i glazbene interpretacije. 

U dogovoru s pedagogom, mogući su i posebni zadaci (korekcija tehnike, tonske vježbe...)

Pedagozi i profesori violine se uz pasivno sudjelovanje ljetne škole mogu dogovoriti za individualni rad sa instrumentom ili bez njega.

Tečaj je namijenjen svima, od početnika do studenata koji se pripremaju za međunarodna

natjecanja, prijemne ispite za Muzičke akademije ili audicije za orkestre.

Polaznici prije dolaska trebaju pripremiti dvije skladbe različitog, kontrastnog karaktera ili stavak koncerta,  sonate, etide i skale.

 

ARMIN   SEŠEK

sešekZavršio je glazbenu školu “Mokranjac” u klasi profesora Vladislava Bobića i studij violine na Muzičkoj akademiji u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Pavlovića. Nakon 12 godina djelovanja u orkestru Beogradske filharmonije, započinje glazbeno- pedagošku djelatnost kao profesor violine na Konzervatoriju za glazbu i balet u Ljubljani. U proteklih sedamnaest godina njegovi studenti osvojili su 209 nagrada (79 prvih, 3 Laureat i 15 apsolutnih nagrada) na mnogobrojnim međunarodnim natjecanjima u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj, Belgiji, Češkoj, Luxembourgu, Srbiji…. Njegovi bivši učenici danas su uspješni glazbenici na mnogobrojnim Muzičkim akademijama (Beograd, Novi Sad, Kijev, Köln, Zagreb, Beč, Klagenfurt, Graz, Ljubljana, Salzburg, San Francisco). Profesor Armin Sešek primio je Škerijančevu nagradu za izuzetan doprinos glazbenoj pedagogiji.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.500,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 303
Vaš dolazak očekujemo u jutarnjim satima 30. 6. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 8.7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 9. 7. 2019.

16. 7. – 28.7. 2019.
LJETNA JAZZ ŠKOLA

MEĐUNARODNI JAZZ FESTIVAL “JAZZ IS BACK - BP”

Max. broj polaznika: 12 po instrumentu

Razina: 2 - 4* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 
 4. mladi profesionalci

Radni jezici: hrvatski, I engleski

MENTORI 2019:
Luis Bonilla /US/
Lela Kaplowitz /HR/
Vladimir Samardžić /RS/
John Rilley /US/
Elvis Stanić /HR/
Joe Kaplowitz /HR/ US/
Dick Oatts /US/
Alex Sipiagin /RUS/
Goran Rukavina /HR/
Davor Dedić /HR/
- gosti: Thana Alexa & Antonio Sanchez /US/HR/

Program rada:  

Glavne teme ljetne jazz škole HGM u Grožnjanu, uz individualni rad s profesorima: sviranje u malim sastavima (combo), kako funkcionira dobra ritam sekcija, te kako improvizirati na zadanu temu i harmonijski slijed. 

Radno vrijeme ljetne jazz škole je svaki dan (osim slobodni dan kada se organizira izleti na obalu) od 9- 12 sati, te  od 16- 19 sati. 

Tijekom ljetne jazz škole održava se i Međunarodni Jazz Festival “Jazz is back!- BP” gdje će studenti (pojedinačno i u grupama) nastupiti u programu Festivala, te imati jedinstvenu priliku provoditi večeri slušajući  starije kolege profesionalce. 

Bas gitaristi i gitaristi trebaju ponijeti pojačalo. Bubnjari trebaju ponijeti minimalan pribor (koncertni bubanj, stolac, hi-hat). 

Dobru jazz glazbu upotpunjuje i obogaćuje raznolikost, zato trombonisti, trubači, violinisti, flautisti ako volite jazz glazbu i ako želite provesti 14 dana stvarajući dobar jazz, vidimo se u Grožnjanu. 

Program je ostvaren u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb, te je dio programa JMI - JM Jazz World.

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 4.500,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici. Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 310
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 16. 7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 27. 7. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 28.7. 2019.


21. 7. - 28. 7. 2019.
CROATIA DRUM CAMP
John Riley /US/, Horacio “EL Negro” Hernandez /US/, David Tull /US/, Famoudou Don Moye /US/, Antonio Sanchez /US/

sešek

OPĆE INFORMACIJE

Participacija za seminar iznosi 3.700,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici. Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe, zajednički sanitarni čvorovi).

PRIJAVNICA

Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 310

Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 21.7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju. Ove godine novost je suradnja sa Ljetnom jazz školom, a polaznici će imat mogućnost ssviranja u malim sastavima. Nakon završne produkcije 27. 7. 2019. zajedno sa polaznicima Ljetne jazz škole organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak iz Grožnjana planirate nakon svih događanja ili slijedeće jutro 28.7. 2019.

1. 8. - 10. 8. 2019.
MEĐUNARODNA ŠKOLA ARHITEKTURE
GROŽNJAN 2049 - THE TIME CAPSULE
Takaharu & Yui Tezuka, Tokio /JP/ Penezić & Rogina, Zagreb /HR/

MEĐUNARODNA ŠKOLA ARHITEKTURE
DJECA I ARHITEKTURA

OPĆE INFORMACIJE

Participacija za seminar iznosi 3.500,00 HRK. Za prijave do 1. 5. 2019. participacija iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU

Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/ .

Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 1.8. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra.

Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti.

Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju. Smještaj se osigurava u prostorima Centra.

Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe, zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 9. 8. 2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak iz Grožnjana planirate nakon svih događanja ili slijedeće jutro 10. 8. 2019.

12. 8. – 21. 8. 2019.
KOMORNI GUDAČKI ORKESTAR
VIOLINA, VIOLA, VIOLONČELO
Voditelji: Anđelko Krpan, violina /HR/
Milan Čunko, viola /HR/
Mihovil Karuza, violončelo /HR/


Max. broj polaznika: 12 po instrumentu

Razina: 1 - 4* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 
 4. mladi profesionalci

Radni jezici: hrvatski i engleski

Program rada:  

Solistička i komorna literatura po izboru polaznika (2 ili više skladbi).

Svakodnevni intenzivni rad s profesorom kroz individualnu nastavu i skupno muziciranje omogućava usavršavanje tehnike sviranja i umjetničko sazrijevanje.

Cilj tečaja je razvijanje tehnike, sistematizacija vježbanja, analitički pristup te muzički razvoj.

Na programu orkestralnih dionica je opširni opus klasičnog repertoara simfonijskog i komornog orkestra, kao i dionice kontrabasa za orkestar.

Agenda(okvirno):

Dan 1 - dolazak i upoznavanje studenata, grupne lekcije i neformalne muzičke introdukcije studenata, kratak koncert i upoznavanje profesora

Dan 2,3,4  – Jutro: Individualne lekcije ; Poslijepodne: orkestarska radionica + junior bass ensemble 

Dan 5,6 – Jutro: individualne lekcije s klavirskom pratnjom, poslijepodne: individualne lekcije, radionica orkestra + junior bass ensemble 

Dan 7 – Individualne lekcije otvorene za publiku, koncerti i mock auditions(lažna audicija)

Dan 8 – Individualne lekcije i analiza nastupe, individualne lekcije s klavirskom pratnjom, mock auditions

Dan 9 i 10 koncerti u okolici Grožnjana

 

O voditeljima:

krpanANĐELKO KRPAN, profesor violine MA u Zagrebu   

Diplomirao je na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u razredu prof. Kristijana Petrovića, te magistrirao na Hochschule für Musik und Darstellende Kunst u Beču u razredu prof. Dore Schwarzberg. 

Usavršavao se na majstorskim tečajevima pod vodstvom Yfraha Neamana i Igora Ozima, te na Menuhin Academy u švicarskom gradu Gstaadu.

Bio je član orkestra Wiener Kammerphilharmonie, te koncertni majstor Zagrebačkih solista i orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Jedan je od osnivača i prvi violinist gudačkog kvarteta Sebastian. Do sada je snimio 10ak CD-a za izdavačku kuću Croatia Records. Nastupa solistički i u komornim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu. 

cunkoViolist MILAN ČUNKO diplomirao je violinu u razredu prof. Milana Tarbuka i violu u razredu prof. Daniela Thunea na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje je sada redovni profesor za violu. Kao orkestralni glazbenik bio je član, potom i solo-violist Zagrebačke filharmonije, zatim vođa viola Hrvatskog komornog orkestra, te član ansambla Zagrebački solisti. Jedan je od osnivača Varaždinskog komornog orkestra. 

U komornom muziciranju i solistički surađuje s pijanistima Veljkom Glodićem, Miroslavom Ghera, Đorđem Stanettijem, Ljubomirom Gašparovićem i Majom Bakrač, Zagrebačkim kvartetom, Kvartetom Sebastian, Zagrebačkim puhačkim Kvintetom, Triom Egmont, Ansamblom 3+, Triom Orlando i drugima. Kao solist nastupao je uz Hrvatski komorni orkestar, Zagebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT, Zagrebačke soliste, Varaždinski komorni orkestar, Hrvatski barokni ansambl, Zadarski komorni orkestar te orkestar Slovenicum iz Ljubljane. S klarinetistom Milkom Pravdićem i pijanistom Veljkom Glodićem utemeljio je Trio Egmont. S violinistom Jožetom Haluzom i violončelistom Krešimirom Lazarom djelovao je u Ansamblu 3+. Solistički i u suradnji s Varaždinskim komornim orkestrom, Simfonijskim orkestrom HRT, Triom Egmont te pijanistima Miroslavom Ghera, Đorđem Stanettijem i Majom Bakrač ostvario je niz snimaka za Hrvatski radio i Televiziju. Solistički je nastupao s eminentnim umjetnicima kao što su violist G. Causse, kontrabasist B. Paradžik, violinisti M. Korunić i A. Andrušenko te dirigenti K. Ono, P. Dešpalj, M. Tarbuk, U. Lajovic, I. Repušić

karuzaViolončelist MIHOVIL KARUZA niže i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u rodnom Splitu u klasi prof. Vladimira Lukasa. Nakon završene srednje škole, 1992. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu, u klasi prof. Valtera Dešpalja, gdje s odličnim uspjehom diplomira 1996. godine. Magistrirao je 2004. na Pennsylvania State University, u klasi prof. Kim Cook, gdje je djelovao i kao asistent. Usavršavao se kod svjetski poznatih glazbenika i pedagoga (A. Parisot, S. Sondeckiene, M. Hayashi, L. Claret, M. Steinkühler, K. Botvay, Y. Gutman, T. Schneider). Tijekom školovanja dobio je brojne nagrade i priznanja. 

Od 1997. do 2000. godine djelovao je kao stalni član orkestra Zagrebačke filharmonije, od 2000. do 2002. kao solo-violončelist orkestra HNK u Splitu, prvi violončelist Splitskog komornog orkestra i član Splitskog klavirskog trija, a od 2002. kao solo-violončelist Altoona Symphony Orchestra i Pennsylvania Centre Orchestra. Po povratku u Hrvatsku 2004. godine, nastavlja djelovati kao solo-violončelist orkestra HNK u Splitu, prvi violončelist Zadarskog komornog orkestra te kao član-osnivač Splitskog gudačkog kvarteta. Od 2011. godine stalno nastupa s ansamblom Zagrebačkih solista.

Kao solist nastupa uz Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Komorni orkestar HNK Split, Splitski komorni orkestar, Penn State Chamber Orchestra, Simfonijski orkestar HNK Split, Simfonijski puhački orkestar HV-a, Altoona Symphony Orchestra i Penn State Philharmonic Orchestra (uz dirigente P. Dešpalja, G. Edelsteina, T. Ninića, D. Sremeca, B. Šipuša, M. Tarbuka, S. Zaninovicha...). Održava recitale u Hrvatskoj (Splitsko ljeto, Histria festival, Hvarske ljetne priredbe, KDVL...) i inozemstvu (Slovenija, Italija, Austrija, Francuska, SAD). Snimao je za HRT i RTV Slovenije, a izdao je i nosač zvuka.

Od 2006. godine stalno je zaposlen na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, gdje u zvanju docenta predaje violončelo. Njegovi učenici i studenti dobitnici su brojnih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Održava majstorske tečajeve u Hrvatskoj i inozemstvu, a stalni je član i ocjenjivačkih sudova na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima mladih glazbenika Hrvatske.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.300,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici. Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 315
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 12.8. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 20. 8. 2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 21. 8. 2019.

18.8. - 28.8. 2019.
LJETNA PIJANISTIČKA ŠKOLA
Katarina Krpan /HR/, Ivanka Kordić /HR/, Simon Trpčeski /MK/

Majstorski seminar glasovira i interpretacija glasovirske glazbe s posebnim naglaskom na hrvatsku i suvremenu glazbenu literature
Max. broj polaznika: 8
Razina: 2 - 4*
2- viši razredi niže glazbene škole, srednja glazbena škola i iskusni amateri
3 - studenti glazbe
4- profesionalci Radni jezici: hrvatski, talijanski i engleski


krpan katarina

KATARINA KRPAN diplomirala je i magistrirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Vladimira Krpana, a usavršavala se i magistrirala na Conservatoire de Musique (Lausanne) pod vodstvom prof. J. F. Antoniolija. Priredivši niz zapaženih recitala, nastupa uz simfonijske i komorne orkestre te večeri komorne glazbe, Katarina Krpan se zarana uvrstila među vodeće hrvatske koncertne umjetnike. O njezinu nemalom međunarodnom ugledu svjedoče pozivi renomiranih festivala kao i brojni koncerti održani u velikim glazbenim središtima Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije i Afrike. Pored nastupa ostvarenih uz pratnju Zagrebačkih solista, Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, koncertirala je i s brojnim inozemnim orkestrima. Na koncertnom podiju nastupala je pod vodstvom najistaknutijih hrvatskih dirigenata, ali je u domovini i svijetu isto tako surađivala s inozemnim dirigentskim uglednicima. Zavidan tonski arhiv Katarine Krpan sadrži brojne studijske snimke ostvarene za najznačajnije hrvatske, švicarske i talijanske radio-televizijske kuće, ali i nekoliko kompaktnih ploča realiziranih za domaće i inozemne diskografske etikete. U dosadašnjoj aktivnosti glazbenica je uz intenzivnu umjetničku karijeru u zemlji i inozemstvu razvila i onu pedagošku te pokazala izrazit smisao za odgoj mladih glazbenika, posebno posvećujući pozornost njihovu sveobuhvatnom obrazovanju.

Već 1989. godine postala je članicom EPTA-e (European Piano Teachers Association), a u potonjim se godinama u okrilju te ugledne međunarodne strukovne udruge svestrano potvrdila kao predsjednica njene hrvatske podružnice za mlade, jedan je od utemeljitelja Međunarodnog klavirskog natjecanja EPTA-e koje se od 1999. održava u Zagrebu i Osijeku te voditeljica EPTA-ine Ljetne škole u Dubrovniku (1997. - 2004.). Osobito je izražen njezin umjetnički interes za glazbu 20. stoljeća, kojoj posvećuje veliku pozornost, posebno hrvatskoj glazbenoj tvorbi. Katarina Krpan, naime, veliku pozornost poklanja sustavnom promicanju novije hrvatske glazbene literature, pa je s uvjerenjem i kompetentno praizvela i studijski snimila doista impresivan niz recentnih klavirskih skladbi, koje su joj – potaknuti pravim umjetničkim dosluhom – podjednako često posvećivali i nadareni početnici i doajeni hrvatskog skladanja (npr. Milko Kelemen, Berislav Šipuš, Mladen Tarbuk...).

Uvjerenje u nužnost promicanja nacionalnog glazbenog stvaralaštva prenosi i na studente, pa je s tom nakanom 2010. utemeljila HR PROJEKT koji okuplja učenike glazbenih škola i studente Muzičkih akademija različitih katedri sa ciljem rada na djelima hrvatskih autora i njihova izvođenja na koncertima diljem zemlje i inozemstva, a s istim ciljem sve više izgrađuje i suradnju s Hrvatskom glazbenom mladeži. Nagrade koje je dosad stekla afirmiraju vrijednost njezinih aktivnosti. To je Rektorova nagrada iz doba studija, Nagrada Hrvatskoga glazbenog zavoda (1992.), Nagrada Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži (1992.), Nagrada Kluba sveučilišnih nastavnika za najboljeg znanstvenog novaka (2001.), Nagrada Mai Musical Festivala Mai Musical (Tergnier, 2003.), Nagrada Vatroslav Lisinski Hrvatskog društva skladatelja (2013.), Nagrada Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (2013.), Nagrada Neven Festivala Sv. Marka (2014.) i Plaketa Grada Zagreba (2014.). Redovita je profesorica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i voditeljica Vijeća za poslijediplomske studije Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu. Niz godina djeluje kao gost profesor na Akademiji Steinway u Veroni (Italija).

 

krpan katarinaIvanka Kordić je diplomirala klavir 1978. god. na MA u Zagrebu kao odličan student u klasi prof. Ive Mačeka. Usavršavala se kod S. Neuhausa u Beču. Cijeli svoj radni vijek provela je na Glazbenoj školi V. Lisinskog u Zagrebu.

Članica je ocjenjivačkih sudova regionalnih, državnih i međunarodnih natjecanja. Održava seminare i kreativne radionice diljem Hrvatske i u inozemstvu. Aktivna je članica HDGP-a i dugogodišnja potpredsjednica EPTA Hrvatske. Godine 1999. MZO promaknulo ju je u zvanje profesorice savjetnice, a AZOO imenovala voditeljicom stručnog vijeća nastavnika glasovira.

Članica je ispitnog povjerenstva za polaganje stručnih ispita nastavnika klavira od 1992. godine do danas. Sudjeluje u edukaciji studenata na MA Sveučilišta u Zagrebu za predmet Pedagoška praksa nastave klavira 2. MA ju je imenovala mentorom studentima za predmet Pedagoška praksa nastave klavira 1. Dobitnica je državnih i međunarodnih nagrada.

Od brojnih priznanja i nagrada izdvajaju se godišnja nagrada HDGPP-a 2006. godine i godišnja nagrada „Ivan Filipović“ iz područja srednjeg školstva 2012. godine. Dobitnica je devet puta priznanja MZO-a za iznimne rezultate u radu s učenicima (Oskar znanja). Autorica i suautorica je nekoliko udžbenika, zbirke i priručnika za nastavnike.

Poseban uspjeh ostvarila je s darovitim učenicima koji su pod njezinim mentorstvom postigli iznimne rezultate i osvojili preko 500 nagrada na školskim, regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj i SAD-u. Svirali su kao solisti s renomiranim orkestrima (Zagrebačka filharmonija, Zagrebački solisti, Društveni orkestar HGZ-a, Zagrebački omladinski komorni orkestar, Komorni orkestar „Gaudeamus“, Orkestar North Bohemian Theatre Usti nad Labem i orkestar Opere HNK u Osijeku), s renomiranim komornim ansamblima (Zagrebački gudački kvartet, Gudački kvartet Rucner), snimali za HR, HTV, RTL kockicu i Hrvatski radio Karlovac, za Croatia records i Orfej. Učenici su nastupali diljem Hrvatske, Europe (Mađarska, Austrija, Slovenija, Srbija, Italija, Češka, Slovačka, Poljska, Njemačka, Belgija, Velika Britanija, Lihtenštajn), u SAD-u (Weill Recital Hall, Carnegie Hall, New York), Kanadi i Kuvajtu te nastavljali studij na visokim učilištima u Hrvatskoj, Sloveniji, Poljskoj, Rusiji, Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj i Francuskoj.

 

krpan katarinaSimon Trpčeski (1979., Skopje) je jedan od najafirmiranijih makedonskih izvođača i vjerojatno najbolji makedonski pijanist svih vremena. O njegovu talentu svjedoči mnoštvo međunarodnih uspjeha i najviših kritika, kao i generalno mišljenje glazbenih kritičara širom svijeta. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje završava u MBUC „Ilija Nikolovski-Luj“ u Skopju, u klasi prof. Ljudmile Romanove. 2002. godine diplomirao je na Fakultetu za glazbenu umjetnost pri Sveučilištu „Sv. Kiril i Metodij“ u Skopju, u klasi prof. Borisa Romanova. Danas je izvvanredni profesor na svom matičnom fakultetu. U Makedoniji ima veliki broj nastupa u više gradova, uključujući i nastupe na Ohridskom ljetu, Skopskom ljetu, Bitolskom kulturnom ljetu, kao i nastupe s Makedonskom filharmonijom i orkestrom Fakulteta za glazbenu umjetnost iz Skopja.

Gotovo da ne postoji značajniji orkestar ili dirigent s kojim nije surađivao, bilo da je riječ o Europi, Americi, Australiji. U Sjevernoj Americi nastupao je s filharmonijskim orkestrima New Yorka, Philadelphije, Los Angelesa, San Francisca, Ottawe, kao i sa simfonijskim orkestrima Colorada, Baltimorea, Seattla, Toronta, Phoenixa, Chicaga, Pittsburgha, Clevelanda, Bostona. U Južnoj Americi ima nastupe sa simfonijskim orkestrima u Braziliji i Sаo Paulu. U Aziji i Australiji Trpčeski je nastupao sa simfonijskim orkestrima Sydneya, Melbourna, Zapadne Australije, Singapora i Novog Zelanda. Njegovi europski nastupi uključuju recitalna izvođenja na glavnim scenama u Londonu, Amsterdamu, Parizu, Dublinu, Bilbau, Milanu, Vilniusu, Lisabonu, Hamburgu, Pragu, Münchenu, Düsseldorfu, Helsinkiju, Bruxellesu, Toulouseu, Beogradu, Zagrebu, Ljubljani, Budvi, Baru, Firenci…

Trpčeski je izdao brojne nosača zvuka snimljene na recitalima u najuglednijim svjetskim dvoranama za koje je dobio blistave ocjene. Neke od značajnijih nagrada i priznanja koje je dobio Simon Trpčeski su: 1998. – Prvo mjesto na međunarodnom natječaju „Yamaha Music Foundation of Europe“ u Skopju; 2000. – Drugo mjesto na ,,Millenium World Piano Competition London“; 2003. – „Young Artist Award“ od Kraljevskog Filharmonijskog Društva (Royal Philharmonic Society); 2005. – Disk mjeseca (Travanj) – BBC Music Magazine; 2009. – „Orden zasluga za Makedoniju“ koji mu je dodijelio predsjednik Makedonije, Đorge Ivanov; 2010. – Nagrada za Izvanredna dostignuća od Ujedinjene Makedonske dijaspore; 2011. – Trpčeski postaje prvi nositelj titule Nacionalni umjetnik Makedonije. U rodnoj Makedoniji u suradnji s tamošnjim Ministarstvom kulture angažiran je na radu s mladim talentima, kako bi pomogao i usmjerio slijedeću generaciju mladih talentiranih makedonskih glazbenika.

 

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.300,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 316

Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 18.8. 2019. Ukoliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak ćemo prethodno s vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju. Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe, zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završnih produkcija 27. 8. 2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak iz Grožnjana planirate nakon svih događanja ili iduće jutro 28. 8. 2019. za polaznike na seminaru.

21. 8. – 29. 8. 2019.
ROG
prof. PALMA SZILAGYI
/HU/

Max. broj polaznika: 12

Razina: 1 - 4* 

 1. početnici koji instrument uče manje od tri godine
 2. viši razredi niže i srednja muzička škola i iskusni amateri
 3. studenti glazbe 
 4. mladi profesionalci

Radni jezici: hrvatski i njemački

 

PROGRAM RADA: 

individualna nastava, rad s korepetitorom, komorna glazba, tehnika disanja, tehničke vježbe, solo repertoar i repertoar komorne glazbe.

Tečaj je namijenjen svima, od početnika do studenata koji se pripremaju za međunarodna natjecanja, prijemne ispite za Muzičke akademije ili audicije za orkestre. Polaznici prije dolaska trebaju pripremiti dvije skladbe različitog, kontrastnog karaktera ili stavak koncerta, odnosno sonate, etide i skale.


PALMA SZILAGYI /Körösszakál, Mađarska/

palmaDiplomirala je na umjetničkom i pedagoškom odsjeku za rog na Muzičkoj akademiji Ferenc Liszt u Budimpešti. Često nastupa sa Debrecenskom filharmonijom. 

Trenutno radi na Muzičkoj akademiji u Budimpešti. Predaje rog na Konzervatoriju u Beču a u Budimpešti je redovni profesor roga i komorne glazbe na Egressy High School Musical. 

Njena misija je briga o razvoju talentiranih glazbenika. U zemlji i inozemstvu redovito održava majstorske tečajeve s umjetnicima: Peter Damm,  Hermann Jeurissen, Ab Koster, Willi Schwaiger, Högner Günter Hermann Ebner, Tarjáni Ferenc (Austrija, Švicarska, Hrvatska, Italija, Slovenija, Švedska, Rumunjska, Mađarska). Redovni je član žirija na međunarodnim natjecanjima. Njeni učenici osvajali su brojne nagrade, a također sviraju i na pozicijama solo hornista u mnogim top orkestrima širom svijeta.  

Palma je objavila publikacije za Editio Musica Budapest (Tutor Horn I-II, Tria i kvarteti za rog, Palace of Sounds, komadi za rog I-II). Ministarstvo joj je uručilo nagradu za visoke dosege u obrazovnom radu: Bartók Béla-Pásztori Award Ditta, nagradu Apáczai i nagradu Artisjus.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.300,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 324
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 21.8. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 28. 8. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 29. 8. 2019.

25. 8.  -1. 9. 2019.
TEČAJ SAKSOFONA
Tomislav Žužak /HR/

Broj polaznika: 12

Razina: 1 -4

Radni jezici: hrvatski, slovenski, engleski, francuski

Tečaj saksofona namijenjen je kandidatima svih uzrasta, od početnika do studenata, te mladim profesionalcima. S obzirom na potrebe i želje polaznika moguć je rad na temeljnim tehnikama: disanju, postavi tona, tehnici rada prstiju. Studenti i profesionalci mogu savladati ili usavršiti vještinu izvođenja specijalnih efekata ili tehnika: multifona, cirkularnog disanja, subtona, slap-tongue i visokog registra. Za razvoj interpretacije polaznici trebaju pripremiti dva ili više djela iz cjelokupne literature za klasični saksofon, koja će se intenzivno uvježbavati uz klavirskog suradnika. Predviđen je i rad u komornim skupinama. Posebno će se razmatrati aspekti scenskog nastupa.


Tomislav ŽužakTomislav Žužak (1978.) diplomirao je saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, u razredu Dragana Sremca te potom završio daljnje usavršavanje kod Jean-Yvesa Fourmeaua te Philippea Portejoiea na Conservatoire de Paris. Dodatno se usavršavao i na radionicama francuskih velikana saksofona Jean-Marie Londeixa i Claudea Delanglea te kod Eugenea Rousseaua i Arna Bornkampa. Pohađao je semestar u sklopu studentske razmjene na Indiana University of Pennsylvania.

Dobitnik je većeg broja domaćih i međunarodnih nagrada, među kojima se izdvajaju Rektorova nagrada, Nagrada UFAM - Pariz 2002., Nagrada Radio podij 1999.g., Nagrada HDS-a na tribini Darko Lukić (2009.) te Prva nagrada na 1. hrvatskom natjecanju mladih glazbenika Papandopulo (2012). Kao solist nastupao je uz Simfonijski orkestar HRT-a, Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Republike Hrvatske, Orkestar Slovenske policije i ansambl Cantus. U periodu 2001.-2011. godine, kao član sastava Ensemble 4Saxess, pored brojnih koncertnih gostovanja snimio je i dva nosača zvuka za RTV Slovenija. Od 2008. godine djeluje kao bariton-saksofonist u Kvartetu saksofona Papandopulo. Njihov nosač zvuka Papandopulo u izdanju Croatia records najprodavaniji je album klasične glazbe proteklih godina. Sudjelujući u radu raznih ansambala, Žužak djeluje na mnogim glazbeničkim područjima, posebno njegujući suvremenu glazbenu produkciju. Njegov solistički CD Susreti s hrvatskim skladateljima izdala je 2012.g. kuća Cantus. Kao pedagog djeluje na Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru, te kao docent na muzičkim akademijama u Zagrebu i Sarajevu.

Do sada je sudjelovao u radu više ocjenjivačkih sudova na glazbenim natjecanjima u domovini i susjednim državama. Suosnivač je i predsjednik Udruge Diapason, čiji je cilj promicanje glazbne edukacije i profesionalnih glazbenih izvedbi. Idejni je začetnik, utemeljitelj, suorganizator i predavač seminara Škola saksofona u Jaski, a vodi i radionicu u Grožnjanu u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži te druge jednodnevne tečajeve.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092
poziv na br. 318
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 25.8. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 31. 8. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 1. 9. 2019.


1. 9. - 8. 9. 2019.
ZAGREBAČKI PUHAČKI TRIO
BRUNO PHILIPP, ŽARKO PERIŠIĆ, DARIO GOLČIĆ, /HR/

PROGRAM RADA:

Zagrebački puhački trio i njegovi članovi ponudili bi individualnu nastavu kako sa pojedincima, tako i sa ansamblima komorne glazbe (duo, trio, kvartet, kvintet puhača).

U okviru individualne nastave uključen je rad na željenom repertoaru kandidata, studiju orkestarskih sola, izradi piskova (za obou i fagot), kao i savladavanju svih tehničkih i fizičkih aspekata, te suvremenih tehnika izvođenja na instrumentima. Komornim sastavima bi se bavili bez obzira na dob, iskustvo ili razinu izvođenja.

Posebno želimo pružiti priliku najmlađim naraštajima kao i svim neprofesionalnim glazbenicima koji već sudjeluju u izvođenju u raznim formacijama, i žele saznati kako sa što manje napora i sa što više užitka mogu izvoditi na svojem instrumentu

ante milićPrema sudu glazbene kritike BRUNO PHILIPP jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, prepoznatljiv umjetnički izričaj izgradio je na Konzervatoriju u Parizu za vrijeme trogodišnjeg usavršavanja te na brojnim seminarima kod renomiranih svjetskih klarinetista. U svojoj karijeri bilježi brojne solističke nastupe, dugogodišnju uspješnu suradnju s pijanistom Ivanom Batošem, orguljašem Edmundom Andlerom Borićem, solističku suradnju s orkestrima i sastavima: Simfonijski orkestar HRT, Tamburaški orkestar HRT, Zagrebački solisti, Hrvatska komorna filharmonija, Ansambl LADO, Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Filharmonija Transilvanija, Orkestar Muzičke akademije, Fraktali, gudački kvartet Rucner, gudački kvartet orin, Camerata Cantilly, kvartet Papandopulo.

Član je Zagrebačkog puhačkog trija i solo klarinetist Hrvatskog komornog orkestra. Od osvojenih nagrada izdvaja se pobjeda na 1. hrvatskom natjecanju mladih umjetnika Papandopulo, 2012. te osvojeno 2. mjesto na Međunarodnom klarinetističkom natjecanju u Cluju, 2011., kao i nagrada Udruženja rumunjskih kompozitora. Godine 2009. položio je audiciju na mjesto solo klarinetista Simfonijskog orkestra HRT-a u čijem angažmanu ostaje dva mjeseca. Bruno Philipp umjetnik je koji nadahnuto kombinira različite žanrove i stilska razdoblja, a njegov solistički opus često zahvaća praizvedbe suvremenih autora od kojih mu je nekolicina posvetila svoja djela: D. Bobić, O. Jelaska, M. Makar, N. Njirić, J. Magdić, T. Uhlik, V. A. Jockin, T. I. Borić. L. Lin-Ni. Sa sastavom Trio Solenza promovirao je nosač zvuka Židovska glazbena ostavština u zvuku i riječi, 2013. godine u nakladi Croatia records, a tri godine kasnije Mozaik hrvatskih skladatelja.

Za izdavačku kuću Aquarius records snimio je nosač zvuka Glazbena etno kutijica u suradnji s Gudačkim kvartetom Rucner. CD je nominiran 2016. za nagradu Porin u kategoriji najbolji instrumentalni album van klasične i jazz glazbe. U izdanju nakladničke kuće Cantus dobitnik je nagrade Porin 2017. za sudjelovanje sa Zagrebačkim solistima u snimci Glas iz Dubrovnika skladatelja Miroslava Miletića u kategoriji najbolje kompozicije klasične glazbe. Redovito snima za potrebe fonoteke Hrvatskog radija. Aktivan je u osmišljavanju i realiziranju emisije Obrazovnog programa Hrvatskog radija Glazbena kutijica.

U statusu je profesora mentora klarineta na glazbenoj školi Blagoja Berse u Zagrebu. Sudjeluje u radu žirija na državnim i međunarodnim natjecanjima. Član je Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

 

ante milićDario Golčić srednje glazbeno obrazovanje završava u Zagrebu (Branko Mihanović), studij oboe nastavlja kod Heinza Holligera (Freiburg) kod Omara Zobolia i Christiana Schmitta (Basel) i Vincenta Gay-Balmaza (Lausanne). Dobitnik je više prvih nagrada na republičkim i saveznim natjecanjima oboista. Solistički je nastupio sa Zagrebačkim solistima, Ansamblom Cantus, komornim orkestrima iz Heidelberga i Freiburga te sa Neues Orchester iz Basela. Zaposlen je kao solo oboist u Simfonijskom orkestru HRT-a, a od 2009. radi na Odsjeku za duhačke instrumente i gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.


 

 

 

 

 

 

 

ante milićŽARKO PERIŠIĆ

Kolegiji Fagot, srodni instrumenti (kontrafagot, barokni fagot; komorna glazba, metodika nastave fagota, studij orkestarskih dionica. Fagot i srodni instrumenti, izvođenje na svim vrstama fagota, izrada piskova za sve vrste instrumenata iz porodice fagota, barokna glazba, suvremena glazba, komorni sastavi, naručivanje i izvođenje/snimanje novih djela za fagot, dirigiranje suvremenih i klasičnih djela, organizacija međunarodne razmjene.

OBRAZOVANJE (u točkama kronološki od recentnog prema starijem)

 • Glazbena škola Josip Hatze, Split 1974-1985 niža i srednja škola klavir, fagot te matura iz teorijskih predmeta i fagota
 • Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu 1986-1990 . Diplomirao u klasi prof. Marijana Kobetića 1990.godine.
 • Mozarteum, Salzburg poslijediplomski studij sa prof. Milanom Turkovićem 1990-1992, sa prof. Danielle Damiano 1992-1993, i prof Richardom Gallerom 1996-1998
 • RADNO ISKUSTVO (razdoblje, insitucija, radno mjesto)
 • Jerusalem Symphony Orchestra- Israel Broadcasting Authority coordinate Principal Bassoon 1992-1996
 • Akademija Umjetnosti u Novom Sadu 1997 - 2002, 2002 - 2004 Docent za fagot, orkestarske dionice i komornu glazbu
 • Salzburger Kammerphilharmonie, Salzburg, Austrija solo fagotist 2002-2004g. Muzička Akademija u Zagrebu 2004 do danas Docent/Izvanredni Profesor za fagot,
 • srodne instrumente, metodiku nastave fagota, komornu glazbu, studij orkestarskih dionica
 • Kao Docent za fagot i komornu glazbu radio i na Akademiji Umjetnosti u Sarajevu od 2011 do 2016 godine.
 • Kao solo fagotist sudjelovao sa Gust.Mahler KO, Mozarteum Salzburg, Budapest festival Orch, Camerata Salzburg, Gruzijski KO Ingolstadt, OENM ansambl Salzburg, Klangforum Beč, Musikfabrik Keln, Collegium Novum Zurich, ansambl XXst Beč, Kaprisma Jerusalem
 • Solist sa Zg Filharmonijom, SO HRT, Gruzijskim KO, Salzburger KPH, Trondheim SO,SO Riječke Opere, Zagrebačkim solistima, uz kvartet Sebastian,

Član HUOKU, HDGU, Osorske glazbene večeri, OENM ansambl Salzburg

Stručne nagrade/priznanja. II. nagrada na Natjecanju mladih umjetnika 1992, prve republičke i drćavne nagrade za vrijeme studija 1994, 1996 za fagot i komornu glazbu. Nagrade i priznanja HDGPP, Međunarodnog natjecanja u Varaždinu, Natjecanja u Rovereto Italija za pedagoške uspjehe studenata

Projekti

Dugogodišnja suradnja sa OENM ansamblom za suvremenu glazbu Salzburg, Klangforum Beč, Ansambl XXJH Beč, Caprisma ansambl Jerusalem, Musikfabrik Koln, Collegium Novum Zurich, suradnja sa Vancouver Intercultural Orchestra Kanada, Les Amis ansamblom Toronto, Kanada; Cantus ansambl Zagreb

Mozarteum orkestrom Salzburg, Budapest Festival orkestrom Budimpešta, Camerata Salzburg, Gustav Mahler chamber orchestra, Georgisches Kammmerorchester Ingolstadt, Salzburger Kammerphilharmonie, RSO Wien, Beč, Philharmonie Bad Reichenhall, DE; Litvanski komorni orkestar, Zagrebačkom Filharmonijom, Beogradskom Filharmonijom, Vojvođanskim simfoničarima, Zadarskim komornim orkestrom, Orkestrom HNK Split, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Orkestrom HNK Rijeka, Varaždinskim komornim orkestrom, Zagrebačkim solistima

Komornim sastavima: Zagrebački kvartet fagota, Zagrebački puhački ansambl, Duo Pfagottiano, Zagrebački puhački trio, Trio Jongen, puhačkim kvintetom Synergia 5 te ansamblom Synergia 6 sa turnejom po Hrvatskoj 2017.godine. te puhačkim kvintetima Jeruzalemskog simfonijskog orkestra, te Ventus Quintett-om Salzburg.

Kao solista nastupao sa : Zagrebačkom Filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Gruzijskim komornim orkestrom iz Ingolstadta, Salzburškom Kammerfilharmonie,OENM ansamblom Salzburg, Austrija; Sinfoniettom iz Trondheima, Cameratom Academicom iz Novog Sada, King David violins Jerusalem.

Dugogodišnji je docent za fagot na Ljetnoj školi Kaštela, te je seminare fagota održavao u Thessaloniki, Grčka, Salzburg, Austrija; Fruška Gora-Novi Sad, Srbija.

Sudjelovao je u radu međunarodnog simpozija fagotista u Trondheimu 2018, gdje je i nastupao i kao solist. Aktivno je sudjelovao i u okviru Festivala Hagen Open u Feistritzu, Austrija.

Član je prosudbenih povjerenstava na HDGPP natjecanjima u Hrvatskoj, te na Temsig natjecanju Slovenija, kao i na Natjecanju za puhače u Solunu, Grčka.

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092
poziv na br. 317
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 1. 9. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 7. 9. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 8. 9. 2019.

 

1. 9. -9. 9.2019.
OPERNI STUDIO 2019.
Voditelj opernog studija: prof.dr. Berislav Jerković, HR

PROGRAM:
Wolfgang Amadeus Mozart: Čarobna frula
Uloge: Pamina, Tamino, Papageno, Kraljica noći, Tri dame, Sarastro, Govornik/Oklopnik*, Monostatos/Oklopnik * *- solisti koji se prijavljuju za ove uloge, mogu pjevati obje

Razina: srednja škola, akademija
Radni jezici: hrvatski, engleski
Broj polaznika: do 10

 

PROGRAM RADA: 
Operni studio kao glazbena radionica opernog pjevanja ima za cilj intenzivno usvajanje znanja i vještina vokalne umjetnosti kod mladih pjevača. Individualnim radom s voditeljem-mentorom polaznici će usavršiti svoje glasovne sposobnosti, i to kroz tehnički rad na opernoj literaturi.

Naučit će postupke i strategije samostalnog učenja vokalnog djela, samostalne pripreme partiture, upoznati tehničke, stilske i interpretacijske elemente te načela vokalne umjetnosti. Program rada će posebno previdjeti savladavanje opernih arija, recitativa, pjevanja u opernom ansamblu te protokole scenskog opernog rada. Svi polaznici će raditi na vokalno-tehničkim aspektima, analizi i interpretaciji opere Čarobna frula, opernoj režiji kao i na vještinama javnog, pjevačkog nastupa.

Polaznici Opernog studija 2019, sudjelovati će u pripremi i scenskoj izvedbi opere W.A.Mozarta: Čarobna frula.

Rad na glazbenoj pripremi, kao i rad na scenskom oblikovanju djela, pružiti će mladim pjevačima važno iskustvo potrebno za njihovo umjetničko i profesionalno sazrijevanje. Pjevači koji pohađaju ovu radionicu, sudjelovati će u završnoj, scenskoj izvedbi operne predstave.

 

berislav jerkovićIzv.prof.dr.sc. Berislav Jerković (bariton), profesor na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Predaje Pjevanje – glavni predmet struke sa srodnim predmetima (Komorno pjevanje, Osnove vokalne tehnike, Metodika nastave pjevanja, Poznavanje vokalne literature i interpretacije). Umjetnički je voditelj Opernog ansambla Umjetničke akademije. Diplomirao je studije: Pjevanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu i Glazbena pedagogija na Pedagoškom fakultetu u Osijeku. Poslijediplomski studij Pjevanja završio je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, poslijediplomsko usavršavanje na Hochschule fur Music und Darstelende Kunst u Grazu, a doktorski studij na Filozofskom fakultetu Zagreb 2018 (Vokalna pedagogija). Godine 1997.debitira u operi i od tada je ostvario niz solističkih uloga u operama, operetama i mjuziklima: Rigoletto, Krabuljni ples, Evgenij Onjegin, Carmen, Gianni Schicci, Sonnambula, Figarov pir, Ljubavni napitak, Tosca, La serva padrona, Nikola Šubić Zrinski, Cosi fan tutte, Ero s onoga svijeta, I Pagliacci, La boheme, Suzanina tajna, Čarobna frula, Camelot ,Didona i Enej, Čovjek iz Manche  itd. Surađivao je sa vrhunskim dirigentima: Gaborom Holerungom (Mađarska), Giampaolom Bizantiem (Italija), dr. Antonom Amstrongom (SAD), Felipeom Izcarajom (Venezuela), Peterom Erdei (Mađarska), Tamasom Galom ( Mađarska), Vjekoslavom Šutejom (Hrvatska), Zsoltom Hamarom (Mađarska), Andreom Thomasom(USA), Gergely Menesy (Mađarska), Sašom Britvićem (Hrvatska), Ivanom Repušićem (Hrvatska), i mnogim drugim uglednim glazbenicima. Također, koncertirao je na međunarodnim glazbenim festivalima: Splitsko ljeto, Varaždinske barokne večeri, Večeri u Donatu, Varaždinski ljetni festival, Osječko ljeto kulture, Zagrebački barokni festival, kao i na mnogim drugim festivalima u zemlji i inozemstvu. Iz bogate glazbene literature svakako valja istaknuti: J.S. Bach: Weihnachtoratorium, G.Faure: Reguiem, G.Mahler: Des Knaben Wunderhorn, C.Orff: Carmina burana, A.Bruckner: Requiem, G. Puccini: Messa di gloria, G.F.Handel: Te Deum itd. Održao je brojne solističke koncerte diljem Hrvatske , te u Sloveniji, Mađarskoj, Njemačkoj, Austriji, ltaliji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Španjolskoj, Venezueli, SAD-u, Belgiji, Kini. Surađivao s Hrvatskim baroknim ansamblom u izvedbama djela starih majstora: Caccini, Rameau, Campra, Handel, Bach..
Intenzivno se bavi istraživačkim radom u umjetnosti i znanosti pa je tako svoje radove na polju vokalne umjetnosti izlagao na konferencijama i skupovima u Bologni  2008., Parizu 2009., Marlboroughu 2010., Pekingu 2010., Rochesteru -2011., Thessalonikiu 2012., Brisbaneu-2013., Princetonu 2014. Vodi majstorske radionice i stručne seminare za pjevače, zborovođe i voditelje vokalnih ansambala (Hrvatska, Mađarska, Velika Britanija, Francuska, Kanada, SAD ). Pored uspješne pjevačke, bavi se i intenzivnom dirigentskom djelatnošću, a sa zborovima i ansamblima koncertira u zemlji i inozemstvu, te je i dobitnik brojnih nagrada-kao solist i kao dirigent. Osnivač je Opernog ansambla Umjetničke akademije u Osijeku.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.300,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 321
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 1. 9. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 9. 9. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 10. 9. 2019.
Nakon seminara za polaznike će biti organizirana mala turneja.

21. 8. – 28. 8. 2019.
LJETNA ŠKOLA GITARE
Danijel Cerović /MNE/, Goran Krivokapić /MNE/, Goran Perišić /MNE/,
Neno Mutinić /HR/

PROGRAM SEMINARA https://www.tashmina.co.uk/proposal/the-suites-from-bach-to-piazzolla/

DUO MONTENEGRIN https://www.tashmina.co.uk/duos/montenegrin/publicity-materials/

GORAN KRIVOKAPIĆ https://goran-krivokapic.com/biography/

DANIJEL CEROVIĆ https://danijelcerovic.com/
Maksimalni broj polaznika: 40
Nivo: osnovna, srednja škola i glazbena akademija
Jezik: hrvatski, talijanski i engleski

berislav jerkovićDanijel Cerović (1979., Nikšić) - Srednju muzičku školu završio je u Podgorici, a također i jednu godinu kao izvanredan učenik u Muzičkoj školi „Josip Slavenski” u Beogradu. Godine 1997, kao sedamnaestogodišnjak, upisuje se na Fakultet muzičkih umetnosti u Beogradu na odjseku za gitaru u klasi prof. Vere Ogrizović. Magistarski studije upisuje 2002. godine na Muzičkoj akademiji Univerziteta Crne Gore na Cetinju, a već slijedeće godine (2003) prvi put stupa u radni odnos na Muzičkoj akademiji na Cetinju kao suradnik u nastavi. Magistrirao je 2007. godine nakon uspješne obrane magistarskog rada pod nazivom „Ključne sonate za gitaru u periodu između dva svjetska rata”,Postdiplomski, dvogodišnji studij za gitaru završio je na Visokoj školi za muziku u Maastrichtu u klasi profesora Karla Marchionea. Član je Crnogorskog dua gitara, zajedno sa virtuozom gitare Goranom Krivokapićem. Snimili su Englesku suitu J. S. Bacha za Naxos Records. Ovaj svjetski premijerni album dobio je brojne pohvale od strane publike i muzičkih kritičaraNjihov debut sa radovima Karla Domenikonija, Astora Pjacole i Dušana Bogdanovića objavljen je 2013. godine.[6]
U 2019/20, kao solist i član Crnogorskog dua gitara nastupaju na festivalima, koncertnim dvoranama u Aziji, Južnoj AmericiEvropi i Sjevernoj Americi, te će snimiti dva nova albuma za izdavačku kuću Naxos Records.

berislav jerkovićGoran Krivokapić (1979., Beograd) - U Herceg Novom je u klasi profesora Mića Poznanovića završio Osnovnu Muzičku Školu. Danas je jedan od vodećih gitarista nove, mlade međunarodne gitarističke scene. Razlozi za to su ne samo njegova tehnička virtuoznost, koja postavlja nove standarde u svijetu gitare, nego i njegovo karakteristično tumačenje starog i novog repertoara. Osim pobjede na osamnaest međunarodnih natjecanja, dobio je nekoliko nagrada na godišnjoj “Međunarodnoj konvenciji gitare u Alesandriji“, u Italiji 2005. kao najbolji mladi gitarist godine i 2006. za njegov debi CD “Najbolji CD godine“.
Već u dobi od 25 godina, primio je najviša priznanja na Međunarodnog sceni gitare. Sa 14 godina osvojio je svoje prvo natjecanje, ali njegov proboj je došao u 2004. godini kao pobjednik dva najprestižnija natjecanja u Sjevernoj i Južnoj Americi (“Guitar Foundation of America in Montreal“, Kanada, i “Dr. Luis Sigall International Competition of Musical Performance “u Via del Mar, Čile). Od tada je nastupao po cijelom svijetu i nastupa kao solist u najprestižnijim dvoranama kao što su Concertgebouw u Amsterdamu, Konzervatorijum „Čajkovski“ u Moskvi, Lubkowitz palata u Beču, Auditorio Conde Duque u Madridu …
Kao umjetnik, predavač i član ocjenjivačkih komisija, on je čest gost na mnogim međunarodnim festivalima u Evropi i Americi. Muzički fokus Gorana Krivokapića je na razvoju novih kompozicija za klasičnu gitaru, uglavnom kroz stvaranje vlastite transkripcije iz baroknog i klasičnog djela, ali i suradnji sa suvremenim kompozitorima. Od 2010. radi kao predavač na prestižnoj Koblenz akademiji, u kojoj profesionalni glazbenici imaju priliku završiti postdiplomski studij u njegovoj klasi.

berislav jerkovićGoran Perišić (1980., Nikšić) -  diplomirao je na Fakultetu muzičke umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Gorana Krivokapića.  Dobitnik je mnogih nagrada na raznim natjecanjima u zemlji i inzemstvu. Kao solist i komorni glazbenik  nastupao je širom Crne Gore i Srbije kao i u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj. 2007. godine na budvanskom festivalu “Grad-Teatar” nastupa sa renomiranim gudačkim kvartetom ”Rubicon“. S violinistom Markom Simovićem redovito nastupa u duu od 2007. godine. Ovaj sastav, jedinstven u regiji, nastaje kao ideja nakon uspješne uaradnje dvojice instrumentalista sa eminentnim gudačkim kvartetom “Rubicon”. Radi kao predavač u Muzičkoj školi “Dara Čokorilo” u Nikšiću.  U Muzičkom Centru Crne Gore radi na mjestu Marketing menadžera. Jedan je od osnivača, predavača i organizacijski direktor “Škole Gitare” u Nikšiću. Ravnatelj je međunarodnog festivala “Niksić Guitar Festival”.


berislav jerković

NENO MUNITIĆ, (1972., Split)

Nakon osvajanja 1. apsolutne nagrade na 8. međunarodnom gitarističkom natjecanju "Citta di Casarza Ligure" 2002. god. Italija, nastupa kao solista, te kao član raznih komornih ansambala širom Europe. Posljednjih 25 godina bavi se intezivno pedagoškim radom u nekoliko država na raznim ustanovama.

Radio je i kao asistent prof. Carla Marchionea pri Visokoj školi za glazbenu umjetnost “Ino Mirković” u Lovranu a potom i kao Viši predavač na istoj ustanovi. Posljednjih desetak godina radi kao učitelj u OGŠ „Lovro pl. Matačić“ u Omišu te kao nastavnik u SGŠ „Makarska“. Njegovi studenti i učenici su osvojili više od 200 međunarodnih nagrada na brojnim natjecanjima od toga više od 70 prvih apsolutnih nagrada. Zbog uspjeha u pedagoškom radu dobitnik je brojnih priznanja od državnih institucija vezanih za obrazovanje a posljednjih nekoliko godina i specijalnih nagrada kao mentor učenika koji su osvojili „Oskare znanja“ zbog osvajanja 1. mjesta na državnim natjecanjima u različitim solističkim i komornim kategorijama.

Voditelj je i mandolinskog i tamburaškog orkestra pri KUD Dalmacija Dugi rat. Uz pedagoški rad bavi se i skladanjem, te uz popularnu i scensku glazbu sklada djela za gitaru, te razne komorne ansamble. Osobito zasluge je dobio za ostvarenje uspješnog međunarodnog gitarističkog festivala „Omiš Guitar Fest“. Redovno održava majstorske radionice diljem Europe te djeluje kao predsjednik i član žirija na brojnim međunarodnim natjecanjima (FDK – Omiš (Hrvatska) , Međunarodni festival klapa u Perastu (Crna Gora) , Gorizia (Italija) , Pleven guitar fest (Bugarska) , Sarajevo guitar fest (BiH), Zruč nad Sazavou ( Češka republika), Bale – Hrvatska, Montenegro guitar fest – Crna Gora, Zagreb guitar fest (Hrvatska), Tirana guitar fest- Albanija, Skopski tremolo – Makedonija, itd.

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.

Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/ poziv na broj 311.
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 21.9. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 27. 8. .2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 28. 8. 2019.

11. 8. – 18. 8. 2019.
SEMINAR TRUBE
Marin Zokić /HR/

 

Seminar ključuje:

 

virant majaMARIN ZOKIĆ, prvi trubač Zagrebačke filharmonije, rođen je u Splitu, gdje je završio osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u klasi prof. Ante Puharića. Diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u razredu prof. Stanka Selaka. Usavršavao se na Međunarodnoj trubačkoj akademiji u Bremenu kod istaknutih solista, orkestralnih umjetnika i pedagoga. Tijekom studija u Bremenu aktivno je sudjelovao u projektima Bremenske filharmonije i opere. Do sada je solistički nastupao uz mnogobrojne hrvatske orkestre: Zagrebačku filharmoniju, Hrvatski komorni orkestar, Varaždinski komorni orkestar, Orkestar Hrvatske ratne mornarice Split, Zadarski komorni orkestar. Bio je solo trubač orkestra Hrvatske vojske, te solo trubač Simfonijskog orkestra HRT-a. Od 1998. godine prvi je trubač Zagrebačke filharmonije. Uz niz solističkih nastupa njeguje i komorno muziciranje. Bavi se i pedagoškim radom; docent je na Muzičkoj akademiji Zagreb. Redovito održava ljetnu školu trube na otoku Braču u Hrvatskoj. Član je žirija hrvatskih i inozemnih natjecanja.

 

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 309
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 11.8. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 17.8.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro 18.8. 2019.

7. 7. – 15. 7. 2019.
HARMONIKA
Anamarija Nerad /HR/, Gordana Šuštić /HR/

Tema: ZLATNE POLUGE RUSKE ŠKOLE

 1. Učenje skladbi: - kako vježbati i kako učiti napamet da bi koncert bio kako smo zamislili (teorija i praksa) - funkcioniranje mozga - za vrijeme vježbanja, za vrijeme nastupa na sceni
 2. Priprema za scenu: - načinom vježbanja umanjiti tremu (teorija i praksa) - kako spavanje i jelo utječu na nastup
 3. Rad sa orkestrom (aktivno sviranje polaznika) – od čitanja nota do javnog nastupa Imati svoj instrument i stalak.

Pripremiti dvije skladbe - donijeti jednu kopiju nota za predavača

Uzrast - osnovna i srednja škola

virant majaANAMARIJA NERAD studij klasične harmonike završava 2008.g. na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, u klasi prof. Boruta Zagoranskog. Usavršavala se na majstorskim tečajevima za harmoniku kod Jovica Đorđević (Austrija), Mario Pietrodarchi (Italija), Volodimir Balyk (Hrvatska), Mateja Zenzerović (Hrvatska), Miljan Bjeletić (Srbija), Radomir Tomić (Srbija), Alma Flammersberger (Njemačka), Elsbeth Moser (Njemačka), Vječeslav Semjonov (Rusija), Aleksandar Selivanov (Rusija), Slavko Magdić (Hrvatska-Slovenija). Od umjetničkog djelovanja bilježi solističke nastupe, komorne nastupe (harmonika i klarinet, harmonika i klavir, harmonika i gitara - Muzika za dvoje/Croatia Records/2014, suradnja sa ansamblom Cantus, kvartet harmonika Accoquartet) te nastupi sa orkestrom (bila umjetnička voditeljica Akademskog harmonikaškog orkestra „Ivan Goran Kovačić“ iz Zagreba, vodi harmonikaške orkestre u školama - sa natjecanja (8 prvih, 4 laureata, 1 druga). Članica je i osnivačica udruge Harmonikaški centar - organiziraju natjecanje za harmoniku u Daruvaru, rad na harmonikaškom časopisu Eho. Bila predavač na Ljetnom glazbenom kampu u Tinjanu. Član ocjenjivačkog suda. Od 2007.g. započinje glazbeno-pedagošku djelatnost kao profesor harmonike, sa učenicima je do sada sudjelovala na 62 natjecanja (na hrvatskoj i međunarodnoj razini), troje učenika iz njezine klase završili studij harmonike, od 2016. promaknuta je u zvanje profesor mentor, završila je 5. godina edukacije IPD Centra u Zagrebu (Integral Personal Development - integralni osobni razvoj) učenje o psihologiji djeteta. Dvanaest godina radi kao nastavnik harmonike, trenutno u OGŠ Rudolfa Matza i GŠ Brkanović u Zagrebu.


virant majaGORDANA ŠUŠTIĆ Rođena 1971. godine u Zagrebu. Srednjoškolsko obrazovanje završila je 1990. u Mariboru u klasi prof. Slavka Magdića. Iste godine upisuje studij harmonike na prestižnom konzervatoriju "P. I. Čajkovski" u Kijevu (Ukrajina) u klasi V. A. Bulavka. Pedagoški rad započinje u Mariboru na Konzervatoriju za glazbu i balet 1996. Od 1998. radi kao pedagoginja u GŠ "Ferdo Livadić" u Samoboru gdje vodi orkestar te komorne sastave i soliste, s kojima osvaja brojne prestižne međunarodne i državne nagrade. Od 2003. do 2012. umjetnička je voditeljica i dirigentica Akademskog harmonikaškog orkestra "Ivan Goran Kovačić" s kojim također osvaja nagrade na međunarodnim natjecanjima: 2004. u Pragu (4. nagrada), 2005. u Puli (2. nagrada), 2007. u Puli (2. nagrada), 2008. u Puli (1. nagrada) te Kup Grada Pule (za najbolji orkestar) u tom gradu 2012. Godine 2006. orkestar je pozvan da održi koncert u Trevisu (Italija), a održao je i niz ljetnih koncerata u Zadru (2007. i 2008. g.) pod pokroviteljstvom tamošnje Turističke zajednice. Među ostalim, vrijedi istaknuti i da su koncertom otvorili izložbu renomirane hrvatske koreografkinje Dženise Pecotić. Važan dio njezinih aktivnosti je i suradnja s Hrvatskim narodnim kazalištem Zagreb gdje radi kao vanjska suradnica (glazbenica) od 2007. do 2010. Sa sastavom As bruxas fatais sudjeluje na brojnim jazz festivalima: Jazz Lentu u Mariboru 1997. i 1998., u Samoboru 2006. i 2007., u B. P. Clubu u Zagrebu 2005., Jazz clubu Zagreb (jazz festival) 2006. i 2007., Kinoteci u Zagrebu, Blue moon pubu u Varaždinu. Sudjeluje u skladanju glazbe za film "Vodnjan", koji osvaja prvu nagradu za glazbu na festivalu kratkometražnih dokumentarnih filmova. Trenutačno radi u OGŠ Rudolfa Matza u Zagrebu.

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 312
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 7. 7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 14. 7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro15. 7. 2019.

7. 7. – 15. 7. 2019.
KONTRABASS
Ilin Dime Dimovski /HR/MK/

Maksimalni broj polaznika: 15

Nivo: Otvoren za kontrabasiste svih doba i razina sviranja, od apsolutnih pocetnika do profesionalaca.

Jezici: Hrvatski i Engleski

Program ovod sedmodnevnog seminara pruza individualne(solo) lekcije, orkestarske radionice(orchestral excerpts), mogucnost sudjelovanja u komornim sastavima, ansamblima za kontrabase i radionice za ritam i improvizaciju.

Orkestarske radionice ce biti namjenjene samo za naprednije studente dok ansamble i radionice podijelene na dobne grupe ili na razine sviranja. Individualne lekcije ce se odvijati u skladu sa studentovim sposobnostima i razinom spremnosti, neke od vaznijih tema ce biti: tehnike sviranja sa gudalom(staccato, spiccato, balzzato, martellato…), bell canto na kontrabasu ili pjevanje sa instrumentom kao i nove tehnike, lijestvice i vjezbe za razvijanje lijeve ruke.

Na programu orkestralnih dionica je opširni opus klasičnog repertoara simfonijskog i komornog orkestra, kao i dionice kontrabasa za HGMov orkestar.

Agenda (okvirno)

 1. Dan – jutro: dolazak i upoznavanje studenata, gupne lekcije i neformalne glazbene introdukcije studenata. Podne: individualne lekcije, kratak koncert i introdukcija profesora, vecera*
 2. Dan – Jutro: Individualne lekcije ; Poslijepodne: orkestarska radionica + junior bass ensemble
 3. Dan – Jutro: Individualne lekcije ; -II- : radionica za ritam i improvizaciju, orkestarska radionica
 4. Dan – Jutro: Individualne lekcije ; -II- : radionica za ritam i improvizaciju, orkestarska radionica
 5. Dan – Jutro: individualne lekcije sa klavirskom pratnjom, poslijepodne: individualne lekcije, orkestarka radionica + junior bass ensemble
 6. Dan – Jutro: individualne lekcije sa klavirskom pratnjom, poslijepodne: individualne lekcije, orkestarka radionica + junior bass ensemble
 7. Dan – Individualne lekcije otvorene za publiku, koncerti i mock auditions(lazna audicija)
 8. Dan – Individualne lekcije i analiza nastupe, individualne lekcije sa klavirskom pratnjom, mock auditions

 

virant maja

Ilin - Dime Dimovski je vođa dionice kontrabasa internacionalnog No Borders Orchestra te postojani cčlan Zagrebačke Filharmonije. Aktivan je kao solist, izvođač standardnog i suvremenog opusa kontrabasisticke litereture te kao komorni glazbenik.

Utemeljitelj je ansamble, Zagrebacki Klavirski Kvintet, Quartetto Giovachino i mješovitog komornog ansambla “Ignaz Fuchs“. Studirao je sa Rinatom Ibragimovim na Guildhall School of Music and Drama, kao njihov stipendist, u Londonu i sa Maestrom Stefano Sciascia na Conservatorio “Giuseppe Tartini“ u Trstu. Radio je 5 godina kao primo contrabbasso u orkestrima Nuova Orchestra da Camera “Feruccio Busoni“ di Trieste, Orchestra della Fondazione “San Marco“ di Pordenone i “Solisti in Villa“. Bio je student/stipendist Akademije Mozart iz Bologne sa Maestrom Claudiom Abadom te kasnije i član izvanrednog Orchestra Mozart di Bologna.

Nastupao je na festivalima širom svijeta kao komorni glazbenik i kao solist te surađivao je sa diskografskim kućama Deutsche Grammophone, Universal Records, Amadeus i Parma Recordings. Prve lekcije kontrabasa je dobio od profesora Blagoja Marotova na srednjoj glazbenoj školi u Skopju a ubrzo nakon toga je dobio stipendiju za studij u Velikoj Britaniji kod profesora Davida Heyesa na Wells Cathedral Scool. Podučavao se i kod: Giuseppe Ettore, Matthew Macdonald, Alois Posch, Hans Sturm, Corin Long, Cristine Hoock, Mette Hanskopf...

OPĆE INFORMACIJE
Participacija za seminar iznosi 3.000,00 HRK. Participacija ne uključuje cijenu prehrane. Prehrana je organizirana po posebnim cijenama za polaznike radioica u prostorima Međunarodnog kulturnog centra, prema izboru koji ćete navesti u prijavnici.
Link za PRIJAVNICU
Uplate se trebaju izvršiti na žiro račun HGM IBAN: HR 9424840081100792293 / OIB: 30457432092/
poziv na br. 320
Vaš dolazak očekujemo u poslijepodnevnim satima 7. 7. 2019., a koliko nemate organiziran prijevoz do Grožnjana, najbliže mjesto do kojeg možete stići javnim prijevozom su Buje ili Ponte Porton gdje će vas dočekati vozilo Centra. Dolazak vašeg djeteta ćemo prethodno sa vama dogovoriti. Molimo vas da se po dolasku u Grožnjan javite se u ured Centra. Prilikom registracije potrebno je priložiti: putovnicu ili osobnu iskaznicu, izvornik prijavnice s vlastoručnim potpisom i/ ili potpisom roditelja (ovisno o godinama polaznika), te potvrdu o izvršenoj uplati. Uz osobne stvari (ručnik, odjeću prikladnu za javni nastup, instrument ako ste glazbenik, stalak za note, notni materijal za glasovirsku pratnju) molimo da ponesete i potvrdu o putnom osiguranju.
Smještaj se osigurava u prostorima Centra. Centar raspolaže s nekoliko kuća za studente (višekrevetne sobe,
zajednički sanitarni čvorovi). Nakon završne produkcije 14. 7.2019. organizirati ćemo druženje i dodjelu diploma tako da vaš odlazak  iz Grožnjana planirate  nakon svih događanja ili slijedeće jutro15. 7. 2019.